Har du ont i kroppen?

Har du ont i kroppen?

Föreställ dig en sådan där dag när du är helt enkelt sliten. Hjärnan känns dimmig, du är omotiverad och känner dig allmänt slö. Det är ingen ovanlig erfarenhet för de flesta människor som har ett jobb som kräver aktivt tänkande eller handling. Det är en perfekt dag för dig att gå på klassisk massage i Göteborg.

En klassisk massage är en svensk massage som varar i ungefär en timme. Fokus för den klassiska massagen är att frigöra muskelspänningar och obehag samt att omorientera din fysiska kropp till ett upprätt läge. För att uppnå detta kan du bli ombedd att klä av dig och ligga med ansiktet nedåt på en skumgummimadrass. Om du om du känner dig osäker på att klä av dig inför din massageterapeut kan du vara säker på att det är professionella personer som kan upprätthålla sin diskretion. Målet är att massageterapeuten ska ta hand om de delar av din kropp som orsakar obehag eller smärta.

Det första steget är att massören (eller massören) applicerar en generös mängd varm olja på dina rygg- och nackmuskler. Därefter börjar de knåda din hud med sina händer för att arbeta bort eventuella spänningsknutar som du kanske inte visste fanns. Under denna process ska trycket på en punkt gradvis ökas tills det känns mer intensivt än vanligt – men inte så intensivt att det gör ont! Detta hypertoniska tillstånd är tänkt att hjälpa till att slappna av i muskeln receptorer, främjar blodcirkulationen och slappnar av i musklerna.

Efter att terapeuten med sina händer har arbetat med ryggmusklerna för att få dem att slappna av djupt, använder han/hon särskilda tekniker för att slappna av nackmusklerna. Målet är att eliminera alla spänningar i kroppen innan man går vidare till nästa steg. Denna del av massagen innebär att man använder knogar eller armbågar för att utöva tryck på båda sidor av ryggraden innan man rör sig ner mot skinkorna och baksidan av låren. Detta lindrar spänningar som orsakas av långa timmars stillasittande (t.ex. vid ett skrivbord) och främjar också en god hållning med tiden!


Kommentarer är stängda.